Dzisiaj przepis na pizzę, która będzie MEGA LOW CARB 🙂 Jeśli możecie sobie pozwolić na nieco więcej węglowodanów polecam również spojrzeć na ten przepis, a gdy w Waszej diecie królują węglowodany - koniecznie sprawdźcie przepis na pizzę na spodzie ryżowym
Kroimy kurczaka na małe kawałki, a następnie mielimy i dodajemy jajka oraz czosnek. Dosypujemy przyprawę do pizzy (lub po prostu oregano i bazylię) i dokładnie mieszamy. Międzyczasie smażymy pieczarki na patelni.
Przygotowaną masę przekładamy do okrągłej foremki (ja do tego celu użyłem tortownicy) i wkładamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 180 stopni na ok. 15 minut.
Gdy nasz mięsny spód się zarumieni - wyciągamy go z piekarnika i smarujemy przecierem pomidorowym, a następnie dodajemy ser i pieczarki. Wkładamy całość jeszcze raz na 10 minut, można przy tym lekko zmniejszyć temperaturę w piekarniku.
Gdy całość będzie gotowa wyciągamy i kroimy na kawałki... lub nie 😀 Smacznego!
- Kalorie 1170
- Tłuszcz 47g73%
- Węglowodany 10g4%
- Białko 172g344%
*
Składniki
Instrukcja
Kroimy kurczaka na małe kawałki, a następnie mielimy i dodajemy jajka oraz czosnek. Dosypujemy przyprawę do pizzy (lub po prostu oregano i bazylię) i dokładnie mieszamy. Międzyczasie smażymy pieczarki na patelni.
Przygotowaną masę przekładamy do okrągłej foremki (ja do tego celu użyłem tortownicy) i wkładamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 180 stopni na ok. 15 minut.
Gdy nasz mięsny spód się zarumieni - wyciągamy go z piekarnika i smarujemy przecierem pomidorowym, a następnie dodajemy ser i pieczarki. Wkładamy całość jeszcze raz na 10 minut, można przy tym lekko zmniejszyć temperaturę w piekarniku.
Gdy całość będzie gotowa wyciągamy i kroimy na kawałki... lub nie 😀 Smacznego!