Dzisiaj przepis na niskokaloryczną, zdrową i pożywną zupę krem w wersji białkowej z bardzo małą ilością tłuszczu.

 1 brokuł (lub 500 g mrożonych)
 250,00 g marchwi
 150,00 g pietruszki
 3 ząbki czosnku
 1,00 l wody
 200 g jogurtu Maluta Miss talia (lub dowolnego innego jogurtu proteinowego 0%)
 450 g sera Ceko Piórko (lub dowolnego innego, ale trzeba liczyć się z tym, że będziemy mieli kilkukrotnie większą ilość tłuszczu)

1

Warzywa myjemy, obieramy, a następnie gotujemy na niewielkim ogniu.

2

Po ugotowaniu dodajemy jogurt i odpowiednie przyprawy. Ja osobiście polecam odrobinę magi i pieprz cytrynowy. Następnie miksujemy wszystko blenderem na krem.

3

Ścieramy nasz ser na tarce w drobne paski przypominające makaron.

4

Dodajemy starty ser do zupy. Smacznego!

PS: Z takiej ilości składników wyszło mi 6 porcji. Wartości odżywcze podałem dla 1 porcji.

Wartości odżywcze

Liczba porcji 6


Kalorie 205
Tłuszcz 2.5g4%
Węglowodany 15g5%
Białko 33g66%

Składniki

 1 brokuł (lub 500 g mrożonych)
 250,00 g marchwi
 150,00 g pietruszki
 3 ząbki czosnku
 1,00 l wody
 200 g jogurtu Maluta Miss talia (lub dowolnego innego jogurtu proteinowego 0%)
 450 g sera Ceko Piórko (lub dowolnego innego, ale trzeba liczyć się z tym, że będziemy mieli kilkukrotnie większą ilość tłuszczu)

Instrukcja

1

Warzywa myjemy, obieramy, a następnie gotujemy na niewielkim ogniu.

2

Po ugotowaniu dodajemy jogurt i odpowiednie przyprawy. Ja osobiście polecam odrobinę magi i pieprz cytrynowy. Następnie miksujemy wszystko blenderem na krem.

3

Ścieramy nasz ser na tarce w drobne paski przypominające makaron.

4

Dodajemy starty ser do zupy. Smacznego!

PS: Z takiej ilości składników wyszło mi 6 porcji. Wartości odżywcze podałem dla 1 porcji.

Wysokobiałkowa fit zupa krem przepis: brokułowa low carb low fat
Nie ma więcej wpisów