Dzisiaj przepis na serek wiejski z jabłkami i cynamonem na ciepło. Całość jest mega szybka w przygotowaniu i świetnie smakuje - polecam spróbować osobom, które nie przepadają za serkiem wiejskim, smak całkowicie inny 😉

KategoriaTrudnośćŁatwy

 200 g serka wiejskiego
 1 jabłko
 1 łyżeczka cynamonu (3g)

1

Jabłko ścieramy na grubych oczkach na tarce i posypujemy cynamonem, a następnie dokładnie mieszamy.

2

Całość wkładamy na 1 min 30 sekund do mikrofali nastawionej na 800 stopni. Można oczywiście nasze jabłka upiec w piekarniku, ale nie wiem czy ma to sens na taką porcję 🙂

3

Wyciągamy jabłko z mikrofali i wrzucamy do serka wiejskiego, a następnie dokładnie mieszamy.

4

PS: Jeśli ktoś nie przepada za serkiem wiejskim, mimo wszystko polecam spróbować - całość smakuje świetnie, a serek jest w ogóle niewyczuwalny.

Wartości odżywcze

Kalorie 270
Tłuszcz 10g16%
Węglowodany 25g9%
Białko 22.5g45%

Składniki

 200 g serka wiejskiego
 1 jabłko
 1 łyżeczka cynamonu (3g)

Instrukcja

1

Jabłko ścieramy na grubych oczkach na tarce i posypujemy cynamonem, a następnie dokładnie mieszamy.

2

Całość wkładamy na 1 min 30 sekund do mikrofali nastawionej na 800 stopni. Można oczywiście nasze jabłka upiec w piekarniku, ale nie wiem czy ma to sens na taką porcję 🙂

3

Wyciągamy jabłko z mikrofali i wrzucamy do serka wiejskiego, a następnie dokładnie mieszamy.

4

PS: Jeśli ktoś nie przepada za serkiem wiejskim, mimo wszystko polecam spróbować - całość smakuje świetnie, a serek jest w ogóle niewyczuwalny.

Sposób na: serek wiejski z jabłkiem i cynamonem na ciepło
Nie ma więcej wpisów