750 g twarogu chudego (3 kostki)
 4 jajka
 3 budynie waniliowe bez cukru (każdy po 40-45g)
 750 ml mleka 0,5%
 100 g biszkoptów bezcukrowych
 słodzik (ja użyłem 25 tabletek)

1

Słodzik rozpuszczamy we wrzątku, a następnie dodajemy do budyniu, który robimy z 2 torebek i 750 ml mleka (trzecią torebkę wykorzystamy później). Następnie odstawiamy go do wystygnięcia.

2

Trzecią torebkę budyniu dodajemy do naszych jajek i dokładnie mieszamy. Następnie przelewamy naszą masę do twarogu i dokładnie blendujemy.

3

Gdy już nasza masa serowa będzie zmiksowana, a przygotowany wcześniej budyń wystygnie to mieszamy wszystko i jeszcze raz dokładnie blendujemy.

4

Teraz wystarczy wyłożyć tortownicę papierem do pieczenia, a następnie ułożyć spód z biszkoptów. Następnie całość zalewamy naszą masą i pieczemy w piekarniku ustawionym na temperaturę 175 stopni przez ok. 1 godzinę.

5

Po upieczeniu zostawiamy nasz sernik w wyłączonym piekarniku na ok. 1 godzinę do wystygnięcia, a następnie jeszcze na ok. pół godziny wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do wystygnięcia w tortownicy. Smacznego!

Wartości odżywcze

Kalorie 2137
Tłuszcz 32g50%
Węglowodany 248g83%
Białko 210g420%

Składniki

 750 g twarogu chudego (3 kostki)
 4 jajka
 3 budynie waniliowe bez cukru (każdy po 40-45g)
 750 ml mleka 0,5%
 100 g biszkoptów bezcukrowych
 słodzik (ja użyłem 25 tabletek)

Instrukcja

1

Słodzik rozpuszczamy we wrzątku, a następnie dodajemy do budyniu, który robimy z 2 torebek i 750 ml mleka (trzecią torebkę wykorzystamy później). Następnie odstawiamy go do wystygnięcia.

2

Trzecią torebkę budyniu dodajemy do naszych jajek i dokładnie mieszamy. Następnie przelewamy naszą masę do twarogu i dokładnie blendujemy.

3

Gdy już nasza masa serowa będzie zmiksowana, a przygotowany wcześniej budyń wystygnie to mieszamy wszystko i jeszcze raz dokładnie blendujemy.

4

Teraz wystarczy wyłożyć tortownicę papierem do pieczenia, a następnie ułożyć spód z biszkoptów. Następnie całość zalewamy naszą masą i pieczemy w piekarniku ustawionym na temperaturę 175 stopni przez ok. 1 godzinę.

5

Po upieczeniu zostawiamy nasz sernik w wyłączonym piekarniku na ok. 1 godzinę do wystygnięcia, a następnie jeszcze na ok. pół godziny wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do wystygnięcia w tortownicy. Smacznego!

Sernik wysokobiałkowy low fat przepis
Nie ma więcej wpisów