Ciasteczka orkiszowe fit przepis - potrzebujemy jedynie kilku składników 🙂

Czas przygotowania10 min.Czas gotowania10 min.Całkowity czas20 min.

 100 g płatków orkiszowych (można również użyć owsianych, ok. połowę mielimy na mąkę, resztę zostawiamy w całości)
 2 jabłka
 1 jajko
 1 łyżka miodu
 cynamon

1

Ścieramy jabłka na tarce.

2

Zmielone płatki orkiszowe, starte jabłka i jajko wrzucamy do miski, a następnie blendujemy.

3

Do zblendowanej masy dodajemy resztę płatków, miód i cynamon. Można dodać również swoje dodatki (rodzynki, czekoladę itd.)

4

Całość odstawiamy na kilka minut i nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.

5

Formujemy ciasteczka na papierze do pieczenia i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut.

Wartości odżywcze

Tłuszcz 8.5g14%
Węglowodany 120g40%
Białko 21g42%

Składniki

 100 g płatków orkiszowych (można również użyć owsianych, ok. połowę mielimy na mąkę, resztę zostawiamy w całości)
 2 jabłka
 1 jajko
 1 łyżka miodu
 cynamon

Instrukcja

1

Ścieramy jabłka na tarce.

2

Zmielone płatki orkiszowe, starte jabłka i jajko wrzucamy do miski, a następnie blendujemy.

3

Do zblendowanej masy dodajemy resztę płatków, miód i cynamon. Można dodać również swoje dodatki (rodzynki, czekoladę itd.)

4

Całość odstawiamy na kilka minut i nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.

5

Formujemy ciasteczka na papierze do pieczenia i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut.

Ciasteczka orkiszowe fit przepis, bez cukru i mąki
Nie ma więcej wpisów